Якщо Ющенко не подасть Януковича, регіони влаштують вибори?

Понеділок, 10 липня 2006, 12:18

Якщо президент не подасть на затвердження парламенту кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра, то єдиним виходом із ситуації будуть перевибори.

Так вважає заступник голови фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов, повідомляє сайт Партії регіонів.

Він розкритикував заяву президента про те, що він подасть подання на призначення нового прем'єр-міністра тільки після того, як парламент приведе до присяги вже обраних суддів Конституційного Суду та обере його членів по своїй квоті.

"Подібні заяви президента викликають, м'яко кажучи, здивування", - відзначив Кушнарьов.

"Адже усього кілька днів тому на нараді з керівниками фракцій президент погодився з тим, що парламент спочатку заповнює свою квоту суддів Конституційного Суду, а потім усіх їх одночасно приводить до присяги. І відбутися це повинно не пізніше 24 липня. Цей термін ми підтверджуємо і сьогодні", - відзначив депутат.

Він також відзначив, що з метою абсолютної легітимності суддів Конституційного суду вони повинні приводитися до присяги відповідно до норм закону.

Кушнарьов також нагадав, що президент у телевізійному інтерв'ю минулої п'ятниці заявив про те, що чекає від новоствореної коаліції негайного формування уряду.

"Коаліція визначила кандидатуру прем'єр-міністра – це Віктор Янукович. Ми готові негайно внести її президентові. Якщо він послідовний у своїх висловленнях і діях, то повинен негайно повернути це подання зі своїм підписом у парламент", - сказав Кушнарьов.

Тоді, за його словами, уже на цьому тижні Україна буде мати і прем'єр-міністра, і новий уряд.

"Не хочу навіть думати про те, що Ющенко може затягти розгляд кандидатури прем'єра на п'ятнадцять днів. У сьогоднішніх умовах це буде означати одне – президент навмисно поглиблює парламентську кризу, переводячи її в загальнонаціональну політичну кризу", - сказав Кушнарьов.

"І тоді виходом з цієї ситуації можуть бути тільки нові вибори", - відзначив він.

"Не сумніваюся, що в оточенні президента є радикали, які будуть підштовхувати його до силових дій, що може означати де-факто невизнання конституційної реформи і повернення собі явочним порядком тих президентських повноважень, які були в Кучми. Це дуже небезпечний і, сподіваюся, малоймовірний сценарій", - додав Кушнарьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування