Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОАЛІЦІЯ ВИСУНУЛА НА ПОСАДУ ПРЕМ'ЄРА ТИМОШЕНКО

Понеділок, 10 липня 2006, 12:30

Президенту спрямовано єдине подання на призначення прем'єр-міністра, в якому зазначено прізвище Юлії Тимошенко.

Про це в понеділок після засідання погоджувальної ради заявив член фракції "Наша Україна" Роман Зварич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прем'єр-міністр висунутий. Подання коаліції депутатських фракцій зараз знаходиться в секретаріаті президента", - сказав він.

Зварич нагадав, що тільки коаліція може вносити президенту подання на призначення прем'єра.

При цьому він зазначив, що відповідно до Конституції і регламенту неможливе існування в парламенті двох коаліцій, тому у випадку, якщо президенту надійде ще одна кандидатура, він повинен буде звернутися в Конституційний суд для дачі роз'яснень.

Депутат також нагадав, що відповідно до Конституції протягом 15 днів президент зобов'язаний внести кандидатуру прем'єра на затвердження парламенту.

Однак Зварич не уточнив, коли спливає цей термін, відзначивши, що відлік терміну йде з моменту надходження подання в секретаріат.

Кандидатуру Тимошенко висувала коаліція в складі "Нашої України", БЮТ і Соцпартії.

У той же час Зварич повідомив, що блок "Наша Україна" не одержував листа з повідомленням про вихід Соцпартії з коаліції.

При цьому він нагадав, що, відповідно до регламенту діяльності коаліції, сторони, що беруть участь в коаліції, повинні повідомляти інших учасників про рішення вийти з коаліції за 10 днів.

Крім того, Зварич повідомив, що на засіданні погоджувальної ради в понеділок розглядалося питання про існування коаліції. За словами депутата, було прийняте рішення розглянути це питання у вівторок.

За словами депутата, де-юре ця коаліція все-таки існує, і припинить вона свою роботу з моменту офіційного оголошення про це.

Як відомо, минулого тижня антикризову коаліцію створили Партія регіонів, соціалісти і Компартія. Це об'єднання висунуло на посаду прем'єра кандидатуру Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування