ЮЩЕНКО ПОСТАВИВ КОАЛІЦІЇ НОВІ ВИМОГИ

Понеділок, 10 липня 2006, 13:50

Президент вимагає від парламентських сил призначення нового прем’єр-міністра і початку системної роботи на основі чинного державницького курсу.

Про це йдеться в заяві Ющенка з приводу ситуації у Верховній Раді, повідомляє прес-служба президента.

"Я не приймаю жодних конфронтаційних сценаріїв, які здатні завдати шкоди народові та уразити стабільність країни", - наголосив президент.

Він також вимагає від парламентських сил остаточного визначення і легітимного створення коаліції депутатських фракцій.

Ющенко також вимагає від коаліції дотримання політичною більшістю принципів єдності країни і виконання програми реформ, яка отримала загальну народну підтримку на виборах президента у 2004 році.

"Чітко стверджую, а відтак безумовно виходитиму з того, що чинний внутрішній і зовнішній політичний курс є і будуть незмінними. Очікую, що ця вимога буде адекватно відображена у діях майбутньої коаліції", - сказав Ющенко.

Президент також відзначив, що відсутність Конституційного Суду вкрай негативно впливає на внутрішньополітичну ситуацію та підриває будь-які спроби встановити атмосферу політичної довіри.

"Лише Конституційний Суд здатен оцінити конституційність дій усіх гілок влади. Це – запорука легітимності усіх перспективних рішень і заходів", - наголосив Ющенко.

Ющенко назвав кроки, які він вважає "єдино прийнятними" за цієї ситуації.

Зокрема, президент вимагає формування коаліції і представлення її програми; приведення до присяги суддів Конституційного Суду; призначення нового прем’єра і початку системної роботи парламенту та уряду на основі чинного державницького курсу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування