Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віра Іванівна влаштує на Київщині земельну революцію?

Понеділок, 10 липня 2006, 13:52

Губернатор Київщини Віра Ульянченко заявляє, що в області буде проведено аудит землі.

"Ми проведемо аудит землі. Перше, що повинно допомогти в оздоровленні ситуації, - ми спробуємо всі земельні рішення зробити публічними", - сказала Ульянченко в інтерв'ю "Профілю".

Вона також не виключає, що може встати питання про доплату за деякі раніше продані земельні ділянки в області.

"Є абсолютно правильне рішення облради про те, що ми повинні цілком переглянути питання оцінки землі, тому що земля поблизу столиці повинна мати свою адекватну ціну. Облрада створила комісію, яка буде займатися оцінкою землі, ми повинні подивитися на те, як і за якою ціною йшли земельні ділянки до нас. І цілком можливо, що мова йтиме про необхідність доплати за певні ділянки", - сказала Ульянченко.

Вона також відзначила, що видала розпорядження для керівників районних адміністрацій "припинити займатися зараз питаннями здачі в оренду або переведення сільськогосподарських земель у нецільове використання".

Ульянченко також планує продовжувати займатися інвестиційними проектами в культурі, такими як "Мистецький арсенал", Заповідник "Софія", Батурин, у які вона, як відомо, залучала інвестиції бізнесменів Рината Ахметова, Сергія Тарути, Віктора Пінчука.

"Думаю, що подібні проекти я почну й у Київській області. Недавно в мене був мер Богуслава, ми хочемо відродити в цьому місті садиби Марко Вовчок й Івана Сошенка, який зіграв найважливішу роль у долі тоді ще кріпака Шевченка, першим підняв питання про його звільнення", - сказала вона.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування