Мороз вже називає коаліцію з Регіонами "нашою" і чекає там "Нашу Україну"

Понеділок, 10 липня 2006, 14:05

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що приєднання "Нашої України" до коаліції в складі Партії регіонів, Соцпартії та Компартії було б логічним.

Про це він повідомив під час прес-конференції у понеділок.

"Перспективи входження "Нашої України" до новоствореної коаліції бажані, очікувані, і це - логічна відповідь на виклики, які сьогодні виникли в суспільстві", - заявив Мороз.

При цьому він зазначив, що "розкол суспільства по лінії Схід-Захід треба знімати і вирішувати".

"Входження "Нашої України" в нашу коаліцію, безперечно, гарантувало б злагоджену роботу інших гілок влади, зокрема, із президентом Віктором Ющенком", - заявив Мороз.

"Я на це розраховую і сподіваюся, що так воно і буде", - додав спікер.

Також Мороз повідомив, що під час зустрічі з президентом у понеділок йому здалося "не тільки з розмови з президентом, а й з роботи погоджувальної ради, що у цей бік (приєднання до новоствореної коаліції) схиляється керівництво "Нашої України".

Водночас спікер вважає, що вже наступного тижня будуть обрані судді Конституційного суду за квотою Верховної Ради, і всі разом судді будуть приведені до присяги.

За словами Мороза, кожна фракція отримає змогу запропонувати свою кандидатуру і "таким чином зняти напругу, забезпечивши результативне голосування".

На запитання, чи не боїться він того, що розблокування роботи Конституційного суду несе загрозу політичній реформі, Мороз відповів: "Ні, я не боюсь".

"Адже президент дотримується Конституції, а судді Конституційного суду зобов'язані керуватися нормами Конституції, і вирішувати питання щодо змісту Конституції судді не мають права", - пояснив Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування