Власники RosUkrEnergo поспішають одержувати дивіденди

Понеділок, 10 липня 2006, 14:26

Швейцарська компанія RosUkrEnergo AG за підсумками роботи в 2005 році направить на дивіденди більше 96% чистого прибутку.

Як йдеться у річному звіті "Газпромбанку", у березні 2006 року збори акціонерів RosUkrEnergo схвалили виплату дивідендів, з яких на частку групи "Газпромбанк" (володіє 50% акцій швейцарської компанії) доводиться 356 млн. 158 тис., передає "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, загальний обсяг дивідендів RosUkrEnergo за минулий рік може скласти 712 млн. дол., що становить більше 96% від чистого прибутку RosUkrEnergo за 2005 рік (740 млн. дол.).

У звіті "Газпромбанку" також пояснюється, що відповідно до швейцарського законодавства виплата дивідендів RosUkrEnergo за 2005 рік залежить від фінансового стану компанії в 2006 році в період до виплати дивідендів.

"Менеджмент групи у цей час оцінює можливість одержання дивідендів RosUkrEnergo протягом 2006 року як імовірну", - відзначає кредитна організація.

В 2005 році RosUkrEnergo виступав як оператор по доставці туркменського газу в Україну. У цей час RosUkrEnergo є ексклюзивним постачальником імпортного природного газу в Україну. RosUkrEnergo також у координації з "Газекспортом" експортує газ у Європу.

RosUkrEnergo AG - спільне підприємство "Газпрому" з українськими підприємцями Дмитром Фірташем і Іваном Фурсіним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування