Мороз розкрив таємний план "Нашої України" і Партії регіонів

Понеділок, 10 липня 2006, 15:08

Голова Верховної Ради Олександр Мороз стверджує, що керівництво "Нашої України" планувало у вересні зруйнувати демократичну коаліцію.

Про це він повідомив під час прес-конференції у понеділок.

"У мене є докази, що планувалося зробити так: на кілька місяців створити коаліцію, а потім розвалити її за сценарієм 2005 року (на основі конфлікту між Юлією Тимошенко і Петром Порошенком)", - заявив Мороз.

"І на тому вже поставити крапку, а після того створити коаліцію у форматі "Нашої України" та Партії регіонів", - додав він.

За словами спікера, він неодноразово звертався і до керівництва БЮТ, і до керівництва "Нашої України", і до президента із запитанням, яка у тому роль Соцпартії: "Я питав, ви нашу політичну силу берете як заручників, які перспективи потім будуть для нас?".

Мороз переконаний, що Соцпартія не могла погодитись на такий варіант, і саме через це він виступив з ініціативою запропонувати свою кандидатуру на посаду спікера.

На запитання, чи відомо йому про намір Юрія Луценка вийти зі складу Соцпартії у разі, якщо Віктор Янукович стане прем'єром, Мороз відповів: "У мене не було можливості переговорити з ним про це, але це його воля".

"Якщо він вийде з партії, це буде прикро, але кожен обирає сам: умовляти, переконувати когось немає сенсу", - додав спікер.

Водночас Мороз зазначив, що політрада Соцпартії сама зробила висновки з приводу останніх заяв Йосипа Вінського: "Ми звільнили його з посади першого секретаря політради і виключили зі складу політвиконкому".

На думку спікера, те, що Вінський дозволив собі особисто образити окремих членів СПУ, "нехай лишає це на своїй совісті".

За його словами, якщо Вінський "настільки принциповий, що не може працювати в нинішньому форматі коаліції, то він може вийти з партії".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування