ТИМОШЕНКО ГОТУЄТЬСЯ ДО БЛОКАДИ І ВТРАТИ КІЛЬКОХ БІЙЦІВ

Понеділок, 10 липня 2006, 16:12

Блок Юлії Тимошенко під час засідання парламенту у вівторок може заблокувати трибуну.

Про це "Українській правді" повідомив один з лідерів БЮТ Микола Томенко.

"Остаточне рішення про це має бути ухвалено на засіданні фракції. Уже назбиралося достатньо підстав говорити про порушення", - сказав Томенко.

Він зазначив, що в нинішніх умовах Мороз мав би подати у відставку з посади спікера, оскільки обраний він був ще за старої коаліції, а її регламент вимагає в разі розпаду зняття з посад як прем’єра, так і голови Верховної Ради.

Другим порушенням регламенту попередньої коаліції Томенко назвав те, що соціалісти не повідомили про вихід з неї за 10 днів.

"Якщо завтра парламент почне розглядати кадрові питання, це ще більше підсилить не легітимність цих рішень", - сказав депутат.

Він заявив, що в нових умовах Блок Тимошенко буде в опозиції.

"Ми будемо європейською демократичною опозицією. При цьому посади, які ми отримаємо як опозиція, є другорядними. Потрібен системний підхід – опозиція повинна мати можливість проводити засідання парламенту зі своїм порядком денним, мати співдоповідь з принципових питань", - сказав Томенко.

При цьому він зазначив, що БЮТ розгляне можливість створення тіньового уряду.

Також Томенко заявив, що БЮТ може перейти не тільки в парламентську опозицію, але й в політичну.

"Це означає опозицію до президента – у разі, якщо він переконуватиме "Нашу Україну" приєднатися до коаліції з Партією регіонів", - сказав він.

Томенко визнав, що деякі представники БЮТ можуть вступити в нову коаліцію. "Це гіпотетично не десятки, а лише одиниці депутатів", - сказав він.

За його словами, варіант розпуску парламенту можливий за умови готовності на це президента і "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування