Мороз взяв відповідальність на себе і розповів про Тимошенко

Вівторок, 11 липня 2006, 10:54

Коаліція Соцпартії-КПУ-Партії регіонів готова до співпраці з президентом Віктором Ющенком і готова підтримувати його прагнення до демократизації суспільного життя.

Про це йдеться в заяві голови Верховної Ради Олександра Мороза, розміщеній на сайті СПУ.

В заяві Мороз пояснює причини, які змусили його піти на коаліцію з "регіонами".

"Щиро поважаючи уповноважених представників НУ, які разом з партнерами від БЮТ та СПУ підготували унікальний і вкрай необхідний для нинішньої України компромісний документ - угоду про створення коаліції демократичних сил, - не можу не поспівчувати їм", - зазначив голова Верховної Ради.

"Вони були заручниками інтриги, суть якої зводилася до простого: нейтралізувати вплив БЮТ. Не допустити Тимошенко до крісла прем'єра, попутно зробивши винними соціалістів, відсторонити їх від політичного життя", - додав Мороз.

Він ще раз наголосив, що "Наша Україна" домовлялась про коаліцію з Партією регіонів

"Для її досягнення БЮТ не заважав, бо при будь-якій іншій конфігурації коаліції (крім БЮТ - НУ - СПУ) переваги БЮТ втрачалися. Саме захищаючи позицію БЮТ, в преамбулі угоди зазначалося зайве, на мій погляд, застереження про неможливість розширення коаліції", - сказав Мороз.

"Саме тому Тимошенко багаторазово демонструвала чорно-білі оцінки ситуації, вміло поділяючи парламент на "переможців і переможених", дратуючи опонентів. Вона остерігалася зближення позицій, розширення коаліції. Це було очевидним", - додав спікер.

Зважаючи на цю ситуацію, за словами Мороза, "продовжувати фарс з коаліцією і відсторонення парламенту від виконання Конституцією передбачених обов'язків було недопустимим".

"Я свідомо взяв відповідальність на себе. Заявляю про це відверто. Сталося так, як громадяни бачили 6 липня. Сталося, до речі, у повній відповідності з Конституцією України", - наголосив Мороз.

"Головною особливістю нової коаліції є її відкритість. Це передбачає входження до неї інших фракцій і окремих депутатів. Ймовірно, що це можуть бути представники НУ. Тим самим наблизиться вирішення проблеми штучного розколу суспільства, котра є нагальною для України", - зазначив Мороз.

"Коаліція готова до співпраці з президентом Ющенком в межах і формах, передбачених Конституцією. Готова підтримувати його прагнення до демократизації суспільного життя. Сприяння такій співпраці вважаю своїм обов'язком", - сказав голова ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...