МОРОЗ ВІДПРАВИВ ЮЩЕНКУ ПОДАННЯ НА ЯНУКОВИЧА

Вівторок, 11 липня 2006, 13:53

Голова Верховної Ради Олександр Мороз офіційно направив президенту Віктору Ющенку пропозицію коаліції щодо призначення Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Відповідно до регламенту ВР направляю внесену в установленому порядку утвореною у Верховній Раді 11 липня 2006 року коаліцією депутатських фракцій пропозицію щодо призначення Януковича Віктора Федоровича на посаду прем'єр-міністра", - йдеться у документі.

Мороз також заявив, що не бачить підстав для розпуску парламенту.

За словами Мороза, ситуації, подібні до сьогоднішньої, в історії українського парламентаризму вже були, і, як правило, з них знаходилися виходи.

"Я змушений працювати в таких умовах. І, якщо буде можливість приймати легітимні рішення, я буду працювати далі. Ні - будуть з'являтися перерви і знаходитися компроміси", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання журналістів, Мороз пояснив, що при оголошенні про створення нової коаліції не перерахував поіменно народних депутатів, які увійшли до її складу, "оскільки в такому шумі читати прізвища було просто неможливо".

Водночас Мороз додав, що це не означає, що нова коаліція не створена.

"Юридичний факт такий є", - сказав він.

Блокування парламентської трибуни Мороз пов'язав з бажанням лідера БЮТ Юлії Тимошенко провести дострокові вибори та обійняти посаду прем'єр-міністра.

Він повторив свою тезу про те, що коаліція демократичних сил розпалася тільки тому, що блок "Наша Україна" не хотів бачити Тимошенко на посаді прем'єр-міністра.

Українська правда, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування