Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові закликають розігнати Раду і готуватися до "активних дій"

Вівторок, 11 липня 2006, 15:56

Львівська обласна рада у вівторок ухвалила звернення до президента й українського народу, у якому вимагає достроково припинити повноваження Верховної Ради та оголосити нові парламентські вибори.

Також у зверненні міститься заклик до національно-демократичних сил виступити з підтримкою ініціативи розпуску парламенту.

За це рішення проголосував 91 з 120 депутатів облради.

Реклама:

"Вимагаємо від президента України використовувати надане йому Конституцією право достроково припинити повноваження Верховної Ради й оголосити проведення нових парламентських виборів", - йдеться у зверненні.

Львівська облрада вважає створення нової коаліції в парламенті "спробою антидемократичного перевороту", а дії лідера соціалістів Олександра Мороза, обраного спікером, - "зрадою".

Як підкреслюється в зверненні, коаліція Партії регіонів, Соцпартії і Компартії є закономірною, оскільки "комуно-соціалісти об'єдналися з виплеканими ними ж олігархами, кримінальними елементами і сепаратистами".

ВІДЕО ДНЯ

Також депутати Львівської облради вимагають від президента "почати процес очищення влади від посадових осіб, що представляють потенційну загрозу Україні" і опублікувати списки агентів КДБ СРСР, які обіймали або обіймають державні посади.

Депутати також пропонують провести люстрацію, яка "забезпечила б відсторонення від державних посад комуністів, кагебістів і кучмістів".

Також депутати закликають усі "проукраїнські політичні сили відкинути власні амбіції" та "об'єднатися навколо президента і створити єдину національно-демократичну коаліцію", щоб "дати рішучий відсіч ініціаторам антидемократичного перевороту".

Депутати закликають українців "бути готовими до активних дій і використовувати своє право, відповідно до статті 5 Конституції України, проводити заходи щодо захисту української державності, її державного ладу, суверенітету і територіальної цілісності".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування