"Регіони" будуть ночувати в парламенті під звук "шумливих інструментів"

Вівторок, 11 липня 2006, 17:47

Представники Партії регіонів збираються ночувати в парламенті, блокуючи трибуну, щоб не допустити до неї представників фракцій "Наша Україна" і БЮТ.

"Ми будемо знаходитися тут усю ніч. Ми контролюємо тільки нашу територію. Ми не блокуємо чужі місця, картки", - сказав в ефірі 5 каналу депутат від Партії регіонів Олександр Пеклушенко.

Він також сказав, що учасники коаліції не підуть з парламенту, поки не буде обраний перший віце-спікер, на посаду якого вже висунуто комуніста Адама Мартинюка, а також не буде ухвалено закон про керівництво в комітетах.

"Ми сьогодні розглянемо і проголосуємо за віце-спікера і по комітетах. Ми не підемо без ухваленого законного рішення", - сказав Пеклушенко.

За словами депутата, усе, що відбувається у Верховній Раді, - "сьогоднішня ганьба" - лежить на совісті БЮТ і "Нашої України".

У свою чергу член Партії регіонів Микола Азаров відзначив, що "регіони" будуть "засідати стільки, скільки потрібно".

Водночас він відзначив, що працювати парламенту заважають "різні шумливі інструменти, що створили какофонію в залі".

"Те, що сьогодні я спостерігав, перейшло за всі кордони", - сказав Азаров, додавши, що "регіоналів" "це тільки загартовує".

Азаров також повідомив, що деякі представники від "Нашої України" і БЮТ підходили до нього і пропонували себе на посаду віце-спікера, на що він відповів, що це рішення буде ухвалюватися колегіально.

Він відзначив, що не може називати прізвища цих людей, але коаліція готова віддати цю посаду опозиції.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування