Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко зізнається в незнанні Конституції

Вівторок, 11 липня 2006, 18:40

Депутат Верховної Ради від фракції "Наша Україна" Олексій Івченко не має наміру складати депутатські повноваження у зв'язку із призначенням його головою спостережної ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це заявив сам Івченко, передають Українські новини.

"Чому, яка необхідність? Назвіть мені пункт закону, який говорить, що посада голови спостережної ради є несумісною з депутатським мандатом", - сказав Івченко.

Він відзначив, що зарплату одержує тільки як депутат.

У той же час він сказав, що вже вступив у свої повноваження голови спостережної ради "Нафтогазу" і має намір найближчим часом провести засідання ради.

4 липня Кабмін призначив Івченко головою спостережної ради "Нафтогазу".

Згідно 78 статті Конституції, депутати Ради не можуть мати іншого представницького мандату, бути на держслужбі, займати інші оплачувані посади, займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, входити до складу керівного органу або спостережної ради підприємства або організації, що має ціль одержання прибутку. 

Відповідно до пункту 3.1 статуту компанії НАК "Нафтогаз України" створена, у тому числі, для одержання прибутку шляхом здійснення підприємницької діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування