Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На нові вибори потрібно 500 мільйонів. Безсмертному нічого не шкода

Вівторок, 11 липня 2006, 20:52

У випадку розпуску президентом Верховної Ради нові вибори можуть обійтися Україні орієнтовно в 500 млн. грн.

Про це заявила член Центральної виборчої комісії Марина Ставнийчук в ефірі "1+1".

"Нові вибори можуть обійтися Україні небагато дешевше, ніж планові, орієнтовно в 500 млн. грн.", - сказала вона.

За її словами, позачергові вибори призначаються через 60 днів після офіційного оголошення про припинення повноважень парламенту.

Водночас лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає, що події у Верховній Раді набагато більш небезпечні, ніж витрата мільйонів гривень для стабілізації ситуації в парламенті.

"Такі події у Верховній Раді набагато небезпечніші, ніж витрати навіть мільйонів коштів, щоб стабілізувати роботу в парламенті", - сказав Безсмертний в ефірі 1+1.

На думку Безсмертного, яку б зараз не називали суму, необхідну для проведення дострокових парламентських виборів, вона буде виправдана.

"Демократія коштує дорого, і немає таких коштів, які не можна було б витратити на те, щоб ситуація в парламенті була стабільною, працював нормально уряд", - сказав він.

Депутат упевнений, що кращої системи, ніж демократія, ще не придумали у світі.

"Це єдиний спосіб реалізувати волю виборців, навіть якщо вона, демократія, призводить до таких інсинуацій, інцидентів, які ми сьогодні бачимо у Верховній Раді", - заявив Безсмертний.

Усього на проведення парламентських виборів 26 березня 2006 року було виділено 631 млн. 234 тис. грн., з яких було фактично витрачено 516 млн. 769 тис. грн.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...