МИРОСЛАВА ГОНГАДЗЕ ДАЄ СВІДЧЕННЯ

Середа, 12 липня 2006, 11:35

У середу в Апеляційному суді Києва триває судовий розгляд справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, де розпочала давати свідчення потерпіла - вдова Мирослава Гонгадзе.

Станом на 12:40 у засіданні суду було оголошено другу перерву до 14 години.

До оголошення першої перерви об 11:25 Мирослава встигла розказати про стосунки з Георгієм із дня їхнього знайомства включно до дня його викрадення – 16 вересня 2000 року.

У другій частині засідання суду Мирослава розказала про відомі їй обставини викрадення її чоловіка та про процедуру упізнання тіла, що було знайдено у Таращанському лісі.

Також вона розповіла про проведення ідентифікації цього тіла, а також про ДНК-експертизу, що була проведена в США під наглядом ФБР.

При цьому Мирослава в черговий раз висловила упевненість в тому, що розслідування справи затягувалося міліцією та прокуратурою під прикриттям тодішнього вищого керівництва держави.

У залі засідання присутні майже всі учасники процесу, окрім потерпілої – мати журналіста Лесі Гонгадзе, яка відсутня через хворобу.

Водночас суд прийняв рішення щодо продовження засідання за згодою всіх учасників процесу, оскільки мати загиблого журналіста передала повноваження у веденні процесу своїм представникам.

На першій частині засідання була присутня представник Парламентської асамблеї Ради Європи Сабіна Лойтхойзер-Шнарренбергер.

Вона повідомила журналістам перед початком засідання, що "бачить певне просування у справі стосовно виконавців убивства".

"Але мої враження, що немає прогресу з точки зору замовників та організаторів убивства", - додала Лойтхойзер-Шнарренбергер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...