Гладкіх назвав Луценка терористом?

Середа, 12 липня 2006, 12:33

Гендиректор "Укрзалізниці" Василь Гладкіх просить міністра внутрішніх справ Юрія Луценка "припинити тероризувати" начальників залізниць і попереджає, що залізничники можуть масово стати на їх захист.

Про це Гладкіх заявив 11 липня в Кременчуку Полтавської області, відвідуючи ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод", повідомляє УНІАН.

"Я довіряю цим людям і буду їх захищати. Не до лиця міністру МВС такі заяви. Це питання Генпрокуратури, а не РНБО і МВС. Ці люди не завдали збитків державі", - сказав він.

"Подивіться показники їхньої роботи. У нас є відповідні висновки. Вони діяли в рамках закону", - додав Гладкіх, відповідаючи на запитання з приводу попередніх заяв Луценка.

Як відомо, минулого тижня Луценко заявив, що ініціює розгляд на засіданні секретаріату РНБО питання про хід слідства кримінальних справ на п`ятьох начальників залізниць України, яких звинувачують у крадіжці 2 млрд. грн.

"Минулого року силами УБЕЗ, УБОЗ, потім і Генпрокуратури, були порушені кримінальні справи, загальним обсягом збитків у 2 млрд. грн, за системою "Укрзалізниці", - заявив міністр.

"Ці люди були допитані, навіть були затримані, потім була депутатська недоторканість, і їх випустили. Тепер їх ніхто навіть не викликає", - додав глава МВС.

Генпрокуратура розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства транспорту і зв'язку.

В рамках розслідування цієї справи ГПУ встановила випадки фінансування політичних партій підприємствами, підпорядкованими цьому міністерству.

Рік тому Святослав Піскун, на той час генпрокурор, назвав розслідування по Мінтрансу "справжньою бомбою".

"Таких справ, як ми маємо по Мінтрансу, у нас ще не було, не вважаючи справу Лазаренка. Там і міжнародні зв'язки, і відмивання коштів... Нам роботи вистачить на кілька років",- заявив Піскун.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування