Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Помаранчеві" зібралися блокувати трибуну до розпуску парламенту?

Середа, 12 липня 2006, 15:29

Представники блоку "Наша Україна" і Блоку Юлії Тимошенко мають намір блокувати роботу Верховної Ради до 22 липня.

Про це заявив член політради блоку "Народний союз "Наша Україна" Микола Катеринчук в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде "Наша Україна" разом з БЮТ блокувати роботу Верховної Ради до 22 липня, Катеринчук сказав: "Стовідсотково так і буде".

Депутат також повідомив, що блок "Наша Україна" буде застосовувати "ті інструменти, які на сьогоднішній день є - це судове переслідування незаконних дій з обрання спікера".

За його словами, у блоці також розглядають можливість застосування таких методів, як "складання депутатами мандатів або можливість виконання вимог Конституції, за яких президент може розпустити Верховну Раду, якщо через 60 днів не буде сформований уряд".

"У будь-яку коаліцію, де буде присутня Партія регіонів, я особисто, як народний депутат, не йду", - сказав Катеринчук, додавши, що він також буде закликати всіх однопартійців "не приєднуватися до такого рішення, якщо буде таке рішення".

Коментуючи позицію партії "Народний союз "Наша Україна" щодо підтримки акцій, організованих на Майдані партією "Пора" і БЮТ, Катеринчук сказав: "Те, що я вже тут, означає, що ми вже підтримуємо".

Разом з тим депутат додав, що офіційного рішення про підтримку цієї акції його партія ще не ухвалювала.

"Думаю, що найближчим часом збереться президія ради партії і вона буде визначатися стосовно тієї інформації, яку я їм надам (про вимоги учасників акцій на Майдані)", - пояснив Катеринчук.

Водночас представники Партії регіонів, учасники численної акції під стінами Верховної Ради на підтримку антикризової коаліції заявляють, що будуть продовжувати пікетувати Верховну Раду до призначення Віктора Януковича прем'єром.

"Ми не підемо звідси поки не одержимо народного прем'єра Віктора Федоровича Януковича", - заявив координатор акції Олег Калашников, виступаючи в середу зі сцени, встановленої перед будівлею Верховної Ради.

Калашников підкреслив, що учасники акції мають намір зберігати порядок і використовувати звукові ефекти лише з 09.00 ранку до 18.00 вечора.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", за оцінками міліції, перед Верховною Радою зібралося від 1 тис. до 1,5 тис. учасників. Організатори говорять про декілька тисяч.

Учасники акції заповнили частину парку, що прилягає до площі перед Верховною Радою. Вони тримають прапори із символікою Партії регіонів, прапори Соцпартії і Компартії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...