Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГОНГАДЗЕ ХОЧЕ ПОРУШИТИ КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ НА ТРЬОХ ГЕНПРОКУРОРІВ

Середа, 12 липня 2006, 17:34

Вдова загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава має намір зробити подання до Генпрокуратури щодо порушення кримінальних справ проти колишніх генпрокурорів Михайла Потебенька, Геннадія Васильєва та Святослава Піскуна.

Про це вона повідомила "Українській правді" після закінчення засідання Апеляційного суду Києва в середу.

За словами Мирослави, прокуратура має з'ясувати, з яких причин за часів головування в ГПУ вищезазначених осіб розслідування про вбивство її чоловіка свідомо затягувалося правоохоронцями.

При цьому вона вважає, що розслідування таки було затягнуто, оскільки слідчі органи не здійснили дуже багато процесуальних дій, за якими можна було б встановити причину смерті та упізнати тіло Георгія Гонгадзе.

"Я підозрюю, що це був умисел, службова недбалість або укриття злочину на замовлення. Генпрокуратура повинна це з'ясувати, тому проти цих людей повинні бути порушені кримінальні справи", - заявила Мирослава.

За її словами, висновок щодо затягнутого розслідування також зробив Європейський суд з прав людини, в якому вона виграла позов проти України.

Водночас представник Мирослави Валентина Теличенко стверджує, що в українському законодавстві не прописаний механізм притягнення конкретних осіб до відповідальності за подібні порушення.

"Законодавство розраховано на те, щоб Мирослава, умовно кажучи, взяла гроші і заспокоїлася, але у нас інша мета, ми хочемо, щоб за порушення відповідали конкретні люди", - заявила Теличенко.

Засідання суду продовжиться у четвер, 13 червня, о 10 годині ранку.

На засіданні у середу суд заслухав вільну розповідь Мирослави Гонгадзе, а також усі учасники процесу поставили їй свої запитання.

На засіданні у четвер планується, що Мирослава поставить підсудним свої запитання і буде звірено дані у протоколах матеріалів справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування