Авто, які президент не може собі дозволити, йому дають безкоштовно

Середа, 12 липня 2006, 18:07

У 2005 році "Автобаза Державного управління справами" не купувала нової техніки у зв'язку із відсутністю фінансування на ці цілі.

Так Державне управління справами відреагувало на повідомлення Рахункової палати про придбання ДУС надто дорогих автомобілів у 2005 році.

Управління пояснює, що обслуговування автомобільним транспортом президента, його секретаріату та ДУС здійснює держорганізація "Автобаза ДУС", яка фінансується виключно за рахунок державного бюджету.

"Поповнення автопарку відбувалося тільки за рахунок передачі автомобілів на баланс від інших організацій на підставі рішень уповноважених органів державної влади", - зазначається у повідомленні.

Зокрема, у 2001 році "Автобазі ДУС" було передано 140 автомобілів від автобази Кабміну, а у 2003 році до неї було передано автобазу станції швидкої допомоги лікувально-оздоровчого управління уряду із 122 автомобілями.

"Оскільки протягом останніх років не було оновлення автопарку "Автобази ДУС", тому за рахунок зростання відсотку його зносу залишкова вартість автомобілів, які обслуговують посадових осіб сьогодні, далеко не перевищує встановлені Кабміном граничні обмеження".

Стосовно оренди автомобілів у сторонніх осіб і організацій в повідомленні зазначається, що "Автобаза ДУС" вимушена брати в користування автомобілі таких класів, яких недостатньо на балансі і кошти на придбання яких не виділяються".

"Разом з тим, ці автомобілі надані в безоплатне користування і автобаза несе тільки експлуатаційні витрати", - стверджує ДУС.

Як відомо, у вівторок Рахункова палата повідомила, що збільшення за останні 5 років кількості транспортних засобів ДУС у 3,5 рази призвело до додаткового навантаження на держбюджет в сумі понад 5 млн. грн.

Кріме того, за даними Рахункової палати, від сторонніх організацій та фізичних осіб на умовах оренди секретаріатом та ДУС було отримано 30 автомобілів, на утримання яких із держбюджету було витрачено 1,2 млн. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування