ЯНУКОВИЧ І ВОЖДІ ЮЩЕНКА ДОМОВИЛИСЬ

Середа, 12 липня 2006, 18:39

Представники антикризової коаліції і члени політради блоку "Наша Україна", які брали участь у переговорах, дійшли порозуміння.

Про це після завершення переговорів повідомив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Ми добре розуміємо, що в суспільстві є розкол, і ми за це відповідальні, нарешті почався процес об'єднання", - сказав Янукович.

Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка

На його думку, створювати "спільну коаліцію" як мінімум у форматі "Нашої України" і Партії регіонів треба було одразу після парламентських виборів.

Лідер Партії регіонів переконаний, що лише коаліція у такому форматі "має ознаки стабільності" і можливість створити "дієвий уряд".

Янукович зазначив, що Партія регіонів "з повагою ставиться до своїх опонентів", які раніше намагалися створити демократичну коаліцію, але, на його думку, закономірно, що "коаліція, що була сформована, не витримала різних викликів".

Впродовж брифінгу Янукович кілька разів наголосив на тому, що основна мета будь-якої коаліції за участі Партії регіонів – це об'єднання суспільства.

На питання, чи дійшли порозуміння учасники переговорів щодо приєднання блоку "Наша Україна" до антикризової коаліції, Янукович відповів: "Будуть створені умови для об'єднання коаліції антикризової з блоком "Нашої України".

"Тоді буде підписана відповідна угода, тому що коаліція вже створена, вона існує і де-факто і де-юре, і ми кажемо не приєднання, а об'єднання – це процес, який політично сприймається позитивно в суспільстві", - додав він.

Янукович переконаний, що "об'єднуватись завжди краще, ніж роз'єднуватись, ми стали на шлях позитиву".

За словами лідера Партії регіонів, в якому форматі відбудеться об'єднання, відповіді поки що немає, але "прагнення стабілізувати ситуацію очевидні з обох сторін".

Янукович зазначив, що робоча група і надалі продовжуватиме свою роботу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування