Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі не бояться погроз Тимошенко

Середа, 12 липня 2006, 19:10

Член Партії регіонів Сергій Ківалов не бачить жодних підстав для розпуску парламенту.

Про це він заявив, коментуючи заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко про необхідність розпуску парламенту, повідомляє офіційний сайт Партії регіонів.

Як відомо, згідно з Конституцією є лише три випадки, коли президент має право розпустити парламент:

- коли протягом одного місяця з дня відкриття першого після виборів засідання Верховної Ради у парламенті не сформовано коаліцію депутатських фракцій;

- коли протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету міністрів не сформовано персональний склад уряду;

- коли протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Ківалов підкреслив, що коаліцію було створено протягом одного місяця з дня відкриття першого після виборів засідання Верховної Ради 22 червня БЮТ, СПУ та "Нашою Україною".

Стосовно Кабміну Ківалов зазначив, що "тут важливо розрізнити два різні поняття: "відставка" і "припинення повноважень".

"Згідно з Конституцією, відставка уряду - специфічна форма припинення повноважень уряду, а єдине з часу набуття повноважень новообраною Верховною Радою припинення повноважень уряду відбулося не у формі відставки, а у формі складання урядом повноважень перед новообраною ВР", - заявив Ківалов.

Також він зазначив, що останнє пленарне засідання Верховної Ради відбулося нещодавно, 11 липня 2006 року.

"Таким чином, відсутня жодна з підстав, які, згідно з Конституцією, дозволяють президенту, ґрунтуючись на Конституції, достроково припинити повноваження українського парламенту – Верховної Ради", - заявив Ківалов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування