Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить віддати БЮТ і "Нашій Україні" їхні законні 10 днів

Середа, 12 липня 2006, 20:35

Президент Віктор Ющенко закликає членів коаліції дотриматися регламенту і дати "Нашій Україні" та БЮТ реалізувати свої права при розпаді попередньої коаліції.

"Норма регламенту передбачає, що група політичних сил, яка сформувала коаліцію, має право протягом 10 днів після заяви будь-якої із сторін щодо виходу з коаліції захистити свою ідею про коаліцію і попрацювати над її збереженням і пошуком нових прихильників", - зазначив Ющенко після зустрічі з лідерами політради "Нашої України" та Парії Регіонів.

Тому, за його словами, регламент і дає 10 днів, "щоб друга сторона учасників коаліції мала часовий простір для реалізації своїх інтересів".

"Якщо вихід з коаліції відбувається таким способом, що цього маневру не відводиться партнерам – це є порушення регламенту", - наголосив Ющенко.

За його словами, дискусія, яка точиться в парламенті між "Нашою Україною" і БЮТ з одного боку та КПУ, СПУ та Партією регіонів з іншого, спричинена тим, "що ті дві сторони, які залишились в коаліції, будуть позбавлені права, закріпленого регламентом на такий характер поведінки".

"Тому те, що відбувається в парламенті - при ігноруванні цієї норми змушує погоджувальну раду звернутися особливо прискіпливо до цієї норми", - сказав він.

Він наголосив, що дотримання цієї норми не тягне іншої відповідальності.

"Де-факто більшість є, але її треба формалізувати у нормативному полі. Чи це буде 17 числа, чи 15 – різниці немає. Окрім однієї, що дотримується регламент", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування