Бізнесмени з Регіонів можуть віддати прем'єра "Нашій Україні"?

Четвер, 13 липня 2006, 09:12

Американський аналітик Андерс Ослунд вважає, що єдиною умовою функціонування коаліції, до якої входить Партія регіонів та "Наша Україна", був би вихід із неї комуністів та не-прем'єрство Віктора Януковича.

Про це експерт Фонду Джеймстаун та Інституту міжнародної економіки у Вашингтоні сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

На зауваження, що "Нашій Україні" буде важко відвоювати собі посаду прем'єра, Ослунд відповів: "Я не думаю, що Регіони слід вважати такою вже монолітною єдиною партією".

"Бізнесове крило відіграє там ключову роль, а для бізнесу дуже важливо мати вільний вихід на Європу з її ринками", - зазначив він.

"Для них прем'єрство Януковича може бути перешкодою на цьому шляху, і цей аспект відіграватиме важливу роль", - додав експерт.

На його думку, президент Віктор Ющенко "зробив засадничу помилку, коли три тижні тому виступив на підтримку ідеї помаранчевої коаліції, а не союзу з Регіонами".

"Усі розуміють, що то була величезна помилка. Але Ющенкові якраз притаманні помилки, які йому доводиться згодом виправляти", - зазначив Ослунд.

"З самого початку було зрозуміло, що БЮТ - це та сила, з якою ніхто з української еліти не може нормально співпрацювати. Натомість Партія регіонів, переживши шок поразки на виборах президента, пройшла серйозний шлях реформування і переосмислення", - заявив експерт.

"Вони вчаться справжній демократії, і, зрештою, вони були найбільшими переможцями на демократичних виборах. Виборці повинні зрозуміти, що таку силу не можна повністю відштовхнути від влади", - додав він.

На питання, чи зрозуміють такий крок Ющенка на Заході, Ослунд відповів: "Захід буде змушений зрозуміти. Зрештою, головне, щоби рішення відповідали інтересам власного народу".

"Все одно зовнішній світ ніколи не розумітиме усіх тонкощів і повинен довіряти логіці рішень керівників держави. Україна просто не може прислухатися до кожної примхи Заходу. Такого не робить жодна країна", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...