Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов кличе на боротьбу з комуно-криміналами, а Мороз каже, що він пошкодує

Четвер, 13 липня 2006, 10:52

Один лідерів БЮТ Олександр Турчинов закликає "Нашу Україну" долучитися до боротьби з антикризовою коаліцією.

Про це він заявив, виступаючи у четвер у Верховній Раді.

"Шановний народе, депутати, те, що сьогодні відбувається у Верховній Раді, є не що інше як антиконституційний заколот, коли комуно-кримінальне разом угруповання зі зрадниками об'єднались, щоб установити тоталітарний лад та диктатуру", - сказав Турчинов.

"Ми переходимо в опозицію до цієї більшості і будемо захищати народ від спроби побудувати кучмізм у найгірших проявах", - додав депутат.

Він закликав "Нашу Україну" стати разом із ними у цій боротьбі.

Турчинов також звернувся до керівництва Верховної Ради припинити "знущатися над регламентом і виконати всі його вимоги".

"Вважаємо, що сьогодні зусиллями тих, хто зрадив Україну, вони перейшли межу, за якою має бути розпуск парламенту", - заявив Турчинов.

Депутат звернувся до президента з вимогою розпустити парламенту

Він також звернувся до народу стати до боротьби з антикризовою більшістю.

"Ми звертаємось до народу, хоч і розуміємо, що вони втомились й зневірились, але зараз є загроза Україні", - сказав Турчинов.

Натомість Олександр Мороз у відповідь заявив, що ті, хто заважає зараз парламенту працювати, ще пошкодують, що діяли таким способом, у порушення регламенту й Конституції.

"Ці люди ще шкодуватимуть, що діяли в такий спосіб, в порушення регламенту, Конституції, норм моралі. Це час ще прийде", - сказав Мороз.

Він висловив сумнів щодо того, що президент розпустить парламент, оскільки, на думку Мороза, для цього нема юридичних підстав.

Він також нагадав, що у середу Печерський суд розглянув питання легітимності обрання керівництва парламенту й створення коаліції, і по всіх 4 питаннях відмовив позивачам, визнавши правомірність створення коаліції.

Мороз повідомив, що о 15 годині відбудеться погоджувальна рада, де розглянуть питання керівництва комітетами, і закликав фракції подавати свої кандидатури.

Після цього він оголосив перерву до 16 години.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування