Добрий "Газпром" не хоче влаштовувати Україні кризу

Четвер, 13 липня 2006, 11:21

Російське ВАТ "Газпром" не хотіло б, щоб у відносинах з Україною повторилася криза, аналогічна подіям минулої зими.

Про це заявив в інтерв`ю французькій газеті "Фігаро-економі" заступник голови правління концерну "Газпром" Олександр Медведєв, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Нинішня ситуація нас турбує, оскільки Україна запізнюється із заповненням підземних сховищ газом, призначених для використання в зимовий період", - сказав Медведєв.

За його даними, на 15 червня у сховища в Україні було закачано лише 3,6 млрд. кубометрів газу, "тоді як там до початку жовтня повинно бути як мінімум 16 млрд.".

"Якщо нинішні темпи заповнення газосховищ збережуться, в України виникнуть дуже серйозні проблеми, які можуть позначитися на експорті російського газу, бо історія з несанкціонованим відбором газу ризикує знову повториться, що завдасть шкоди нашим європейським клієнтам", - зазначив Медведєв.

Заступник голови правління концерну "Газпром" повідомив, що "в даний час, прагнучи забезпечити енергетичну безпеку Європи, ми почали самі, через компанії "РосУкрЕнерго" і "Укргаз-Енерго", заповнювати підземні газосховища в Україні".

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства палива і енергетики України, станом на 12 липня Україна закачала в підземні сховища газу (ПСГ) 7,1 млрд. кубометрів природного газу.

Всього до кінця року в ПСГ буде закачано 16,4 млрд. кубометрів природного газу, що достатньо для стабільної роботи економіки держави в осінньо-зимовий період і забезпечення надійного транзиту газу в країни Західної Європи, повідомили в прес-службі міністерства, зазначивши, що існує домовленість про закачування в ПСГ додатково 2 млрд. кубометрів газу.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...