Янукович домовляється з Єхануровим-Кінахом і спілкується з БЮТівцями

Четвер, 13 липня 2006, 11:46

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович упевнений, що антикризова коаліція в парламенті незабаром буде нараховувати не менше 300 депутатів (Конституційна більшість).

"Я думаю, що ми наберемо 300 голосів. Ми вміємо домовлятися з партнерами. Нам довіряють, оскільки знають: Партія регіонів уміє давати слово і відповідати за нього", - сказав Янукович в інтерв'ю "Российской газете".

Він також повідомив, що Партія регіонів веде офіційні переговори з "Нашою Україною", яку представляє прем'єр Юрій Єхануров і лідер ПППУ Анатолій Кінах.

"Переговори проходять нелегко і нерідко закінчуються пізно вночі. Потім їхні результати обговорюються у фракціях. Поки "Наша Україна" не погодилася увійти в широку коаліцію. Але це не означає, що на цьому варто ставити крапку", - сказав Янукович.

Він також повідомив, що представники Партії регіонів також зустрічаються з представниками Блоку Юлії Тимошенко – "на рівні окремих депутатів і керівників парламентських груп".

Відповідаючи на питання, чи можливо висування іншої кандидатури (а не Януковича) на посаду прем'єра від коаліції, він сказав:

"Рішення про висування кандидатури прем'єра ухвалювалося народними депутатами. Питання це вже вирішене. Час, коли можна йти на настільки серйозні поступки і шукати компроміси, упущений".

Янукович також підтвердив, що у випадку його приходу на посаду прем'єра він буде захищати права російськомовних громадян.

"У програмі Партії регіонів записана необхідність захисту російської мови. Ми не відступаємо від своїх обіцянок", - сказав він.

Говорячи про свою позицію з питання вступу України в НАТО, лідер Парії регіонів відзначив, що "більшість українців цікавиться своїм благополуччям і не сприймають ідеї зближення з альянсом".

"Людям у першу чергу необхідна стабільність, а не НАТО", - додав він.

Янукович також вважає, що у відносинах України з Росією слід "навчитися домовлятися".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування