Мороз блефує, що він легітимний?

Четвер, 13 липня 2006, 11:59

Депутат БЮТ Андрій Портнов заявляє, що спікер Олександр Мороз блефує, кажучи, що Печерський суд підтвердив легітимність його обрання.

Як сказав Портнов журналістам у четвер, Печерський райсуд не міг за один день розглянути ці позови, оскільки жоден суд не розглядає протягом дня адміністративні позови.

За словами депутата, йдеться про те, що Печерський райсуд не прийняв до розгляду позови, подані Блоком Юлії Тимошенко.

"Голова Печерського суду Колісниченко - особа, яка періодично зловживає своїм службовим становищем і фактично є негласним співробітником секретаріату президента і повністю підзвітний волі середньої ланки співробітників, і головою Печерського суду командують усі, хто завгодно", - заявив Портнов.

За його словами, Печерський райсуд "орієнтується лише на секретаріат президента", і тому все залежатиме від того, як будуть розвиватись переговори між антикризовою коаліцією та "Нашою Україною".

Депутат не виключив, що у разі провалу цих переговорів Печерський райсуд прийме до розгляду ці або подібні позови щодо легітимності створення коаліції та обрання Мороза спікером і задовольнить їх.

"Ми вважаємо, що Печерський суд як придаток секретаріату президента буде діяти виключно у фарватері домовленостей, які відбуваються", - зазначив Портнов.

"У даній ситуації наші чудо-партнери з "Нашої України" намагаються використовувати БЮТ для того, щоб через його адміністративні позови виторговувати собі посади. У нас фракція не для цього працює в парламенті", - додав він.

Тому Портнов не виключив можливості переходу БЮТ в політичну опозицію до президента найближчим часом.

Портнов також додав, що Печерський райсуд ще не повернув позовів, і він ще не бачив, на яких підставах було відмовлено у прийняті до розгляду.

Як відомо, у четвер Мороз заявив, що в середу Печерський райсуд Києва розглянув усі позови щодо обрання керівництва парламенту і створення коаліції та відхилив їх.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування