Тимошенко пропонує Європі кругову поруку

Четвер, 13 липня 2006, 17:37

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що дії Партії регіонів, Компартії та СПУ у парламенті сповільнять інвестиції та знизять енергетичну безпеку України.

Про це Тимошенко пише у своїй статті, що опублікована у виданні "The Wall Street Journal", повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами Тимошенко, "як і угода з "РосУкрЕнерго", недавні зусилля в українському парламенті з боку Партії регіонів разом з комуністичною і соціалістичною партіями націлені на те, щоб вирвати контроль в орієнтованої на Захід "помаранчевої коаліції"...".

"Україні, щоб рухатися вперед, потрібна "помаранчева коаліція", а Європі "помаранчева коаліція" потрібна, щоб працювати над підвищенням прозорості і формуванням більш надійної енергетичної взаємозалежності", - пише лідер БЮТ.

На її думку, "енергетична безпека для всієї Європи вимагає визнання того, що зв'язаність наших систем постачань і транспортування робить нас взаємозалежними".

"І саме тут може бути корисний формальний енергетичний альянс споживачів і постачальників. У цьому альянсі країни Європи будуть виступати гарантами енергетичних постачань один одному у випадку великого перебою", - зазначила Тимошенко.

На її думку, "лідери G8 (на зустрічі яких обговорюватиметься питання енергетичної безпеки) повинні затвердити стандарти енергетичних угод, що вимагають відкритих і прозорих контрактів, що відповідають кращим нормам ділової практики".

"Це допоможе послабити глобальну міць лідерів, які розігрують енергетичну карту з метою досягнення чисто політичних цілей", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування