До антикризової коаліції перейдуть помаранчеві бізнесмени?

Четвер, 13 липня 2006, 18:26

Експерти не виключають, що з "Нашої України" та БЮТ до антикризової коаліції у парламенті можуть долучитися представники бізнесу.

Про це свідчать результати експерт-опитування, проведено Центром досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на думку політолога Костя Бондаренка, перехід може бути достатньо масовим, враховуючи те, що в БЮТ і в "Нашій Україні" є велика кількість бізнесменів та представників номенклатури.

Реклама:

"Які себе не уявляють поза владою, а відповідно, будуть намагатися отримати як якісь владні, так і бізнесові преференції від свого переходу", - зазначив він.

Експерт вважає, що все залежатиме від того, яке рішення прийме "Наша Україна" і яку позицію займе БЮТ – конструктивної чи радикальної опозиції.

У свою чергу політолог Віктор Небоженко припускає, що перейти в антикризову коаліцію можуть лише невеликі групи тих, хто зацікавлений у функціонуванні свого бізнесу або в отриманні політичних постів.

ВІДЕО ДНЯ

"Тобто з "Нашої України" до десяти осіб і ще двоє-троє, з економічних причин, вийдуть з БЮТ, але масового переходу не буде", - вважає він.

Небоженко пов'язує це з тим, що фактично неможливо об'єднати БЮТ, Партію регіонів, комуністів і "Нашу Україну".

"Якщо в єдиному пориві з'єднаються "Наша Україна", Партія регіонів і комуністи, то будуть не тільки ідеологічні суперечності, а й політологічний нонсенс, пов'язаний з тим, що це повністю знищить функцію виборів", - зазначив експерт.

"Тобто масовий перехід у бік нової більшості буде тільки після того, коли буде масовий вихід комуністів, або коли, припустімо, до нового року КПУ під слушним приводом вийде з більшості, а туди, так само під слушним приводом, увійде "Наша Україна", - прогнозує Небоженко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування