Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄХАНУРОВ ХОЧЕ ВІД ЯНУКОВИЧА КРІСЛО ПРЕМ’ЄРА. ІНАКШЕ РОЗМОВИ НЕ БУДЕ

Четвер, 13 липня 2006, 21:15

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про відсутність прогресу в переговорному процесі з представниками антикризової коаліції.

"Поки що немає жодного просування. Розумієте, що ми не можемо бути з комуністами за одним столом", - сказав Єхануров в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

Говорячи про найбільш імовірні шляхи виходу з існуючої кризи, прем'єр відзначив, що "вихід можливий тоді, коли ми домовимося з Партією регіонів".

"Я реаліст. На цю хвилину обстановка така, що поки жодного прогресу я не бачу ", - сказав Єхануров.

Єхануров також відзначив, що "Наша Україна" висуває дві принципові умови в переговорному процесі з Партією регіонів - відсутність комуністів у коаліції, і прем'єр-міністр повинен висуватися від "Нашої України".

"Лідери політичної сили не можуть очолювати уряд, тому що вони будуть рвати Україну на дві частини своєю присутністю, тому що вони - символи. Повинна бути нейтральна фігура", - підкреслив український прем'єр.

Глава уряду в черговий раз підкреслив, що вважає на нинішньому етапі нереальним проведення дострокових парламентських виборів. "Нові вибори принесуть ще більший поділ України", - сказав він.

За його словами, можливий розпуск парламенту не вирішить існуючих в українській політиці проблем і не створить умов для їхнього вирішення.

"Я був і залишаюся прихильником широкої коаліції, куди повинні увійти всі політичні сили, що підтримують програму президента Ющенка", - сказав Єхануров.

За його словами, утворенню коаліції в парламенті дотепер заважали "непомірні амбіції окремих політиків".

"Замість того, щоб нести солідарну відповідальність, деякі політики почали процес конфронтації", - додав прем'єр.

Разом з тим Єхануров відзначив, що уряд України залишає своїм спадкоємцям "працюючу економіку, що виходить на траєкторію росту".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування