У "Нашій Україні" побачили для себе два виходи

П'ятниця, 14 липня 2006, 09:09

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає найбільш ймовірними варіантами розвитку політичних подій або меншість "Нашої України" у парламенті, або домовленість про створення коаліції з Партією регіонів.

"Я не виключаю жодних варіантів, однак серед ймовірних бачу варіант, коли "Наша Україна" буде в меншості до коаліції, і також не виключаю варіант, коли "Наша Україна" буде членом коаліції, за умови, якщо будуть досягнуті принципові домовленості з Партією регіонів", - сказав Тарасюк.

Такими "принциповими домовленостями" міністр назвав створення коаліції без участі Компартії, а також прем'єрство представника блоку "Наша Україна".

При цьому він також підкреслив, що незгода на коаліцію за участю комуністів є позицією всіх партій, що входять у блок "Наша Україна".

"Ми вважаємо, що основним партнером, з яким можна вести дискусію про створення широкої коаліції, є Партія регіонів, а інші є сателітами", - пояснив Тарасюк.

Глава МЗС також критично оцінив слова голови Верховної Ради Олександра Мороза про те, що широка коаліція за участю "Нашої України" буде створена до наступного вівторка.

"Коли діяльність політика будується на неправді, на зневазі Конституції, регламенту, тим більше, якщо цей політик є спікером - немає довіри до тих слів, що він проголошує", - сказав Тарасюк.

Крім того, він відзначив, що "Наша Україна" у принципі була готова "до коаліції з Партією регіонів".

Однак, за словами Тарасюка, "ситуація щодо Партії регіонів не дає оптимізму щодо можливості створення такої коаліції".

Тарасюк очолює вхідний у блок "Наша Україна" Народний Рух України. Всього у блоці 6 партій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування