"Наша Україна" пропонує "регіонам" Януковича-спікера

П'ятниця, 14 липня 2006, 10:42

"Наша Україна" пропонує Партії регіонів створити коаліцію на умовах, коли Віктор Янукович обирається головою парламенту, а "Наша Україна" отримує посаду прем’єра.

Про це повідомив журналістам представник Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Зараз вони пропонують те, до чого ми прийшли три тижні тому, але вони відмовились від формули: Янукович - голова Верховної Ради, а прем’єр-міністр - від "Нашої України", - сказав Кушнарьов.

Він відзначив, що "Наша Україна" на переговорах займає все більш жорстку позицію.

"Ми не вичерпали всіх можливостей для переговорів, хоча я не можу не бачити, як позиція "Нашої України" радикалізується", - сказав Кушнарьов

"Наші переговори станом на вчора були зупинені, оскільки позиція "Нашої України" і президента нас не влаштовує. Вони висувають три вимоги: Янукович не може бути прем’єром, Компартія виходить з коаліції, "Наша Україна" не буде вступати в існуючу коаліцію, а треба формувати нову", - сказав депутат.

Втім, за словами Кушнарьова, аргументи Віктора Ющенка "несерйозні".

"Він ходить по спаленому мосту", - сказав "регіонал".

За його словами, Партія регіонів не відмовиться від внесення Януковича на посаду прем’єра.

"Нам треба реалізовувати формулу: "два Віктори – одна Україна", - сказав Кушнарьов.

Він також повідомив, що антикризова коаліція, в разі формування комітетів, залишить опозиції її квоту. Кушнарьов додав, що комітети будуть сформовані у вівторок, навіть якщо опозиція не надасть своїх представників.

"Я виключаю узурпацію парламентської влади нашою коаліцією", - сказав він.

При цьому Кушнарьов заявив, що посаду віце-спікера залишають для опозиції, а бюджетний комітет має очолювати представник коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування