Азаров радить Єханурову забути про прем'єрство?

П'ятниця, 14 липня 2006, 13:04

Антикризова коаліція не має наміру переглядати свій склад, а також не буде переглядати подання кандидатури лідера Партії регіонів Віктора Януковича на призначення прем'єр-міністром.

Про це в інтерв'ю журналістам у п'ятницю заявив один з лідерів фракції Партії регіонів Микола Азаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вона створена на п'ять років. Ніхто не буде переглядати її склад. Ніхто не буде переглядати подання на прем'єр-міністра", - підкреслив Азаров.

На заяви Юрія Єханурова про те, що блок "Наша Україна" може приєднатися до антикризової коаліції у випадку, якщо з її складу вийде Компартія і на посаду прем'єра буде представлена його кандидатура, Азаров сказав:

"Це свідомо неприйнятні умови для здійснення конструктивного діалогу з будь-якою політичною силою".

Депутат також зазначив, що Партія регіонів не заперечувала, коли створена коаліція демократичних сил, до складу якої ввійшли "Наша Україна", СПУ та БЮТ, висунула кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єра, поважаючи право створеної на той час більшості.

Разом з тим Азаров підкреслив, що антикризову коаліцію і більшість у парламенті створено відповідно до Конституції, "і будь-які спроби визнати цю більшість нелегітимною означають державний переворот в країні з усіма наслідками, що випливають".

На питання про те, чи не є порушенням законодавства те, що нова парламентська коаліція створена занадто швидко, Азаров відповів, що в Основному законі не вказується, в які терміни повинна створюватися коаліція.

Єдиною нормою Конституції, що вказує на терміни створення коаліції, за словами депутата, є норма про те, що коаліція повинна бути створена протягом 30 днів після першого засідання парламенту, у протилежному випадку парламент може бути розпущений.

Говорячи про те, на які поступки готова піти Партія регіонів для того, щоб до складу коаліції ввійшов блок "Наша Україна", Азаров сказав: "А хіба не поступки те, що ми не проголосували сьогодні абсолютно підготовлену постанову по комітетах ВР".

"Але ми ще раз пішли на поступки і перенесли це питання на вівторок", - сказав він.

Говорячи про судовий розгляд з приводу легітимності обрання голови парламенту Олександра Мороза, Азаров підкреслив, що "подобається Олександр Мороз чи не подобається, його обрання відбулося абсолютно легітимно".

"Питання про нелегітимність Мороза як голови Верховної Ради не стояло, не стоїть і не буде стояти на порядку денному", - додав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування