В Україну не пустять ще одного російського провокатора

П'ятниця, 14 липня 2006, 13:34

МЗС України підтверджує факт заборони в'їзду російському журналісту Михайлу Леонтьєву в Україну.

Про це в п'ятницю повідомив керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, МЗС України одержало від правоохоронних органів інформацію про те, що відповідно до українського законодавства Леонтьєву заборонений в'їзд в Україну", - заявив керівник прес-служби МЗС.

Раніше повідомлялося, що журналісту російського телеканала ГРТ Михайлу Леонтьєву заборонений в'їзд в Україну, про що повідомило достовірне джерело в українському уряді.

За словами співрозмовника, українська сторона прийняла таке рішення, керуючись законодавством України у зв'язку з "образливими заявами Леонтьєва, які закликають до національної ворожнечі і зазіхають на територіальну цілісність і суверенітет України".

У той же час співрозмовник не виключив, що й у майбутньому подібні кроки можуть бути початі у випадку, якщо іноземні громадяни будуть допускати висловлення, які ображають або принижують українську державу.

Співрозмовник агентства нагадав, що Леонтьєв неодноразово робив заяви про розкол України, про те, що української нації не існує. За його словами, ці заяви містили образи на адресу президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування