У президента кажуть, що подання на Януковича нелегітимне

П'ятниця, 14 липня 2006, 13:44

Подання від антикризової коаліції на посаду прем'єр-міністра кандидатури Віктора Януковича не є легітимним.

Про це заявляє керівник юридичного департаменту секретаріату президента Микола Полудьонний.

За його словами, "фактично і юридично коаліція СПУ, БЮТ і "Нашої України" на даний час існує".

"Не може існувати дві більшості. Щоб реально створити іншу коаліцію, потрібно припинити існування попередньої", - заявив Полудьонний.

"Оскільки юридично немає нової коаліції, будь-які дії цього об'єднання є нелегітимними, і пропозиція про призначення прем'єра зроблена нелегітимним об'єднанням з точки зору права", - додав він.

Полудьонний також наголосив, що "в дійсності вихід фракції СПУ з коаліції юридично не відбувся. Була заява 26 депутатів, що вони виходять, але це рішення фракції чи депутатів особисто?"

"Якщо фракція СПУ такого рішення не приймала, фактично такої заяви від фракції не надходило", - зазначив він.

Полудьонний також наголосив, що "якщо депутати не згодні з рішенням фракції зі входженням до коаліції (помаранчевої), і в зв’язку з цим вони вийшли і хотіли сформувати нову коаліцію (антикризову), то, можливо, тоді можна розглядати їхні дії як заяву про вихід із фракції".

При цьому Полудьонний нагадав, що це тягне за собою дію статті Конституції про те, що депутат позбавляється своїх повноважень в разі виходу зі складу фракції блоку або партії, за списком якої він потрапив до парламенту.

"Фактично, рішення фракції СПУ нелегітимізоване", - додав Полудьонний.

На думку Полудьонного, оскільки не було заяви фракції СПУ, тому не можна сказати, що 17 липня спливає кінцевий термін існування помаранчевої коаліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування