У бій Тимошенко з Януковичем включилися облради

П'ятниця, 14 липня 2006, 13:46

Донецька обласна рада в п'ятницю на позачерговій сесії підтримала створення широкої антикризової коаліції у Верховній Раді.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за це рішення проголосували 102 депутатів з 116, що були присутні у залі (6 проти, 4 утрималися, 4 не голосували).

Також про "свою рішучу підтримку дій антикризової коаліції" заявила Верховна Рада Криму, повідомляє сайт Партії регіонів.

За його прийняття проголосували 67 з 71 депутата, що брали участь у голосуванні.

Кримський парламент звернувся до президента України з "проханням підтримати зусилля по формуванню широкої парламентської коаліції з метою об'єднання країни і запропоновану антикризовою коаліцією кандидатуру лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра".

Таке ж рішення ухвалили депутати Севастопольської міської ради.

У той же час депутати Івано-Франківської міської ради закликають президента України Віктора Ющенка розпустити Верховну Раду.

За звертання проголосували 41 з 43 присутніх на сесії депутатів, 2 - проти.

Депутати відзначають, що "у даній політичній ситуації... єдиним легітимним інститутом державної влади є обраний народом президент".

Вони просять Ющенка "використати право на дострокове припинення повноважень Верховної Ради, яка стала джерелом напруженості і нестабільності, і оголосити про проведення позачергових виборів народних депутатів".

У той же час міськрада називає зрадництвом дії фракції Соцпартії, "які привели до розвалу демократичної коаліції у Верховній Раді".

Також депутати рад усіх рівнів Київської області ухвалили звертання до президента Віктора Ющенка з вимогою призначити дострокові вибори у Верховну Раду і не вести переговорів із представниками антикризової коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування