Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу пригрозили справою за насильницьке захоплення влади

П'ятниця, 14 липня 2006, 14:17

Керівник юридичного департаменту секретаріату президента Микола Полудьонний заявляє, що вносити кандидатуру прем'єр-міністра до Верховної Ради може лише президент.

Про це він заявив, коментуючи заяву члена Партії регіонів Євгена Кушнарьова про те, що у випадку, якщо президент протягом 15 днів не внесе подання на прем’єра до парламенту, це зроблять депутати.

"Внесення кандидатури прем’єра в парламент – це повноваження президента. Воно корелюється з можливістю відхилення такої кандидатури", - наголосив Полудьонний.

Він також зазначив, що можуть існувати різни ситуації, пов’язані з прийняттям чи неприйняттям певної кандидатури. Він нагадав, що президент бачить на посаді прем’єра фігуру "що об’єднує Україну, а не роз'єднує".

"Іншого шляху, ніж подання президентом кандидатури прем’єр-міністра на розгляд парламенту, за Конституцією не існує. Якщо хтось хоче це порушити, такі дію можуть бути розцінені як насильницьке захоплення влади", - наголосив він.

"Держава не буде дивитися на це скрізь пальці і буде реагувати на це певним чином", - наголосив він.

Коментуючи заяву Кушнарьова про те, що дострокові парламентські вибори потягнуть за собою і дострокові президентські, Полудьонний наголосив:

"Дострокові вибори президента можуть відбуватися лише у випадку, коли президент не може виконувати свої повноваження відповідно до Конституції. Інших підстав не існує, на даний момент", - зазначив він

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...