Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуну, Жовтяку і К˚ закрили дорогу до крісел, з яких їх вигнали

П'ятниця, 14 липня 2006, 15:33

Вищий адміністративний суд вважає неприпустимим припиняти дії актів президента і Кабміну про звільнення керівників органів державної влади на час розгляду судами скарг звільнених за цими актами.

Про це йдеться в роз'ясненні ВАСУ ситуації з оскарженням кадрових рішень президента і Кабміну, передає Обком з посиланням на Українські новини.

ВАСУ роз'яснив, що, відповідно до статті 117 Кодексу адміністративного судочинства, суд має право призупинити дію того іншого нормативно-правого акту.

Однак при цьому обов'язковою є умова: "якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача".

Проаналізувавши чинну судову практику з таких справ, ВАСУ прийшов до висновку, що актів індивідуальної дії (якими є акти про звільнення з посад) це стосується в меншій мірі, оскільки в цьому випадку рідко можна відразу побачити "очевидну небезпеку".

ВАСУ відзначає, що, припиняючи дію правового акту про звільнення з посади, суд фактично поновлює позивача на посаді на період розгляду справи.

Цей лист-роз'яснення був направлений апеляційним загальним судам Криму, областей, Києва і Севастополя з проханням донести його зміст судам першої інстанції і враховувати при розгляді таких справ.

Крім цього, такий же лист був направлений Кабміну, очікується, що його копії також будуть розіслані всім членам уряду, а також главі секретаріату президента.

Раніше низка звільнених президентом і Кабміном посадових осіб оскаржили своє звільнення в судах.

Зокрема, так вчинили екс-генеральний прокурор Святослав Піскун, екс-губернатор Київської області Євген Жовтяк, голова Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування