Єхануров послав енергетичний меседж у Санкт-Петербург

П'ятниця, 14 липня 2006, 16:04

Україна розраховує на підтримку держав "великої вісімки", а також на політичну і експертну допомогу у створенні загальноєвропейського енергетичного простору.

Про це йдеться в заяві українського уряду в переддень відкриття зустрічі "великої вісімки" у Санкт-Петербурзі, яка має розглядати і питання енергетичної безпеки.

Кабмін заявляє, що українська сторона "дотримується принципів побудови на ринкових засадах в енергетичній сфері справедливих, прозорих та взаємовигідних відносин між усіма сторонами процесу – виробниками, транзитерами і споживачами енергоресурсів".

Водночас Україна "рішуче відкидає використання енергетичних важелів як засобу політичного тиску, а також наголошує на надійності України як держави, що здійснює транзит енергоносіїв", - наголошує Кабмін.

На думку українського уряду, запорукою стабільного функціонування європейського енергетичного ринку є "безумовне виконання постачальниками, транзитерами та споживачами енергоресурсів своїх договірних зобов’язань".

"Українська сторона розраховує на підтримку своєї позиції з боку держав "великої вісімки", а також на політичну і експертну допомогу у створенні загальноєвропейського енергетичного простору", - йдеться в заяві.

"Україна впевнена, що її залучення до процесів формування європейського ринку газу та транзитних потужностей сприятиме стратегічній співпраці з ЄС, що базується на економічно обґрунтованих та прозорих взаєминах у газовій сфері, включаючи формування цінової політики щодо оплати послуг з транзиту природного газу", зазначає Кабмін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування