Кучма розповів Ющенку, який потрібен вихід

П'ятниця, 14 липня 2006, 17:55

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що Україні необхідна широка коаліція у складі Партії регіонів, "Нашої України", КПУ і СПУ.

У п'ятницю в Лівадії на міжнародній конференції "Ялтинської європейської стратегії" в інтерв'ю журналістам Кучма назвав таку коаліцію "єдиним правильним і можливим виходом у нинішній ситуації".

Кучма негативно оцінив можливість перевиборів, назвавши їх "абсурдом".

У такій ситуації, переконаний екс-президент, "регіони наберуть ще більше, з огляду на ситуацію в Україні".

"І що буде після виборів? Знову кинуть країну в існуючу ситуацію? Через небажання домовлятися, або бажання боротьби за владу і за портфелі все розвалювати?" – сказав Кучма.

Кучма також критично висловився щодо ролі президента Ющенка у сформованій ситуації, нагадавши журналістам, що вже майже 4 місяці пройшло після виборів, а результатів досі немає.

Кучма відмовився коментувати можливу кандидатуру майбутнього прем'єра, відзначивши, що "некоректно давати поради", однак він переконаний, що "консенсус і компроміс досягти можна".

Разом з тим, він дав негативну оцінку прем'єру Єханурову. "Я що бачив Єханурова? Я його не бачив. Скільки він прем'єр-міністр? Він увесь час у тіні президента".

"Він увесь час боїться образити президента, якимсь словом або дією. А я хочу бачити діючий уряд і діючого прем'єра, що вирішує всі наші проблеми, у тому числі з Росією", - сказав він.

Відповідаючи на питання про його відношення до вчинку спікера Олександра Мороза, зокрема на уточнююче питання " чи вставить Мороз Ющенку?" Кучма відповів: "Він уже це зробив".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування