Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знав, що Тимошенко домовляється з Януковичем

Субота, 15 липня 2006, 11:29

Екс-спікер Володимир Литвин стверджує, що всі політичні сили в парламенті вели переговори з Партією регіонів про створення коаліції.

"Я є людина, яка знає те, хто і з ким вів переговори", - сказав Литвин в ефірі радіо "Свобода" у п’ятницю.

"Я думаю, що це не складає великий секрет, що не тільки "Наша Україна" вела з Регіонами переговори від самого початку, а й соціалісти з самого початку вели переговори і всі інші учасники вели переговори. І в цьому немає нічого поганого", - вважає екс-спікер.

"Взагалі, склалася парадоксальна ситуація, що одна сторона у ВР, грубо кажучи, прагнула "кинути" іншу, інша сторона мобілізувалася, маючи більші можливості для консолідації, маючи аргументи, від яких важко відмовитися, і тимчасово перемогла іншу коаліцію", - сказав Литвин.

Він пояснив, що спочатку "кинути" суперників хотіли учасники "демократичної коаліції".
"Вони намагалися зачистити всі посади, навіть ті, які виходили за межі здорового глузду, виходили за межі Кабміну і не залишали нічого для опозиції. Сьогодні, я боюся, відповідним чином буде діяти інша сторона, тобто та коаліція, яка йменується антикризовою", - сказав Литвин.

Найкращим виходом із ситуації екс-спікер вважає проведення широких переговорів за участю п’яти політичних сил парламенту, президента, представників громадських організацій та інших країн.

"Для того, щоб мати стабільність на перспективу, то, очевидно, потрібно відійти на вихідні позиції і провести широкі переговори про сформатування широкої коаліції. Лише широка коаліція зможе заспокоїти суспільство і дати якусь надію", - сказав Литвин.

На його думку, до коаліції повинна увійти "Наша Україна", "але не на тих принципах, які їй запропоновані, бо їй запропонували почесну здачу в полон".

Він також висловив побоювання, що восени може загостритися конфлікт у суспільстві. "Чому зараз цей конфлікт не набуває вкрай небезпечних таких вимірів? Через те, що люди у відпустках. Якщо це все почнеться знову восени, то я думаю, що добром це все для України не закінчиться", - вважає Литвин.

Говорячи про легітимність утворення антикризової коаліції, екс-спікер зазначив: "Кожна сторона читає тільки одну статтю, яка їм вигідна. Не читає суцільно регламент. Повірте, я дуже добре знаю регламент".

"І кожен начебто правий. Бо якщо читати одну статтю, то там треба дати 10 днів, щоб була можливість доформатувати коаліцію або взагалі її розпустити. Навіть фракції дається 14 днів, щоб вона визначилася, чи буде вона функціонувати, чи вона оголосить про свій саморозпуск. Але якщо брати ст. 66 регламенту, то там можна оголосити про те, що коаліції не існує, навзамін їй прийшла інша коаліція", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування