Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК вже готується до нових виборів

Субота, 15 липня 2006, 11:44

У разі призначення дострокових виборів Центрвиборчком зможе організувати їх проведення за 60 днів.

"Якщо перед ЦВК буде поставлено завдання провести дострокові вибори, то ми з цим упораємося. Я не бачу тут проблеми", - сказав голова ЦВК Ярослав Давидович в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Є закон, згідно з яким позачергові вибори проводяться у строк шістдесят днів, і його слід виконувати", - відзначив він.

"Ми вже попередньо прикинули, що вибори можуть коштувати приблизно 350 мільйонів, а не 500, як про це дехто заявляє. Із 350 мільйонів 114 ми маємо зекономлених з минулих виборів народних депутатів України", - розповів Давидович.

"Взагалі ми бачимо чимало можливостей переглянути певні статті видатків у цих питаннях", - додав він.

Давидович розповів, що всі процедури в умовах дострокових виборів наполовину скорочуються.

"Ви розумієте, що це велике напруження, але в той же час усі усвідомлюють, що дострокові вибори — це світова практика і скрізь вони відбуваються в скорочені терміни", - сказав голова ЦВК.

"Зрештою, в нас вже є чималий досвід проведення позачергових виборів за скороченою процедурою. Протягом 15 років місцеві вибори вже неодноразово проводилися і за скороченою процедурою", - сказав він.

"Зараз ми якраз зібрали людей і радимося. Рішення про проведення дострокових виборів ще не прийнято і, може, взагалі не буде прийнято, але ми маємо бути готові до будь-якої ситуації", - розповів Давидович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування