Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані побилися, хто більше хоче розпустити Раду

Субота, 15 липня 2006, 16:53

На Майдані Незалежності в суботу відбулася бійка між прихильниками "Пори" і Народного руху України "За єдність!".

Інцидент, у якому брало участь до десятка людей, стався близько 15.30, після того, як прихильники партії "Пора" стали розбирати намети, встановлені опонентами неподалік від їхнього наметового містечка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В інцидент втрутилася міліція, яка у даний час опитує свідків і складає протокол. Усього прихильники Народного руху України "За єдність!" встановили зранку близько 10 наметів.

Представник з боку активістів Руху "За єдність!" Андрій Тарасенко в інтерв'ю кореспондентові агентства повідомив, що вони також, як і представники партії "Пора" виступають за розпуск парламенту.

Він також запевнив, що перш ніж поставити намети, вони запитали в представників партії "Пора" чи вільно це місце й одержали позитивну відповідь. "Ми все одно будемо стояти тут. Можливо не сьогодні, але будемо", заявив Тарасенко.

Один з лідерів партії "Пора" Євген Золотарьов заявив, що в представників Руху немає дозволу Київської міськадміністрації на проведення на Майдані якихось акцій і пояснив, що представники його політичної сили були змушені забезпечити винос наметів цієї політичної сили за межі території, за яку "Пора" несе відповідальність, тому що проводить на ній санкціоновану акцію протесту.

За інформацією міліції, у ході інциденту ніхто не постраждав. Співрозмовник агентства також відзначив, що такий випадок – перший, і інших інцидентів у суботу на Майдані поки не було.

В даний час усі намети Руху "За єдність!", крім одного, перенесені до узбіччя дороги.

На Майдані також стоять намети представників різних політичних сил - БЮТ, Української народної партії, УНА-УНСО. Від Майдану до Європейської площі встановлені також намети прихильників Партії регіонів.

Як повідомляє кореспондент, "Пора", що виступає за розпуск парламенту, у суботу встановила більше десятка наметів, в основному військового зразка, у Маріїнському парку біля Верховної Ради напроти будинку Кабінету міністрів.

Активісти організації заявляють, що наметове містечко "Пори" буде рости. Намети оточені імпровізованою огорожею - жовтою стрічкою.

У Маріїнському парку вже стоять намети прихильників БЮТ і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування