"Нашій Україні" і БЮТ дають 11 крісел у парламенті, а вони не хочуть?

Понеділок, 17 липня 2006, 11:55

Фракціям "Нашої України" і БЮТ запропоновано керівництво в 11 парламенських комітетах, але вони не подали пропозиції про включення депутатів до їхнього складу.

Про це повідомив лідер Компартії Петро Симоненко по завершенні погоджувальної ради в парламенті в понеділок.

"Представникам фракцій, які не увійшли до коаліції – "Нашій Україні" та БЮТ - запропоновано 11 комітетів плюс одну контрольну комісію", - сказав він.

За словами Симоненка, на засіданні у вівторок у Верховній Раді "шляхом голосування будуть визначені посади і конкретні прізвища людей, які очолюватимуть ті чи інші комітети".

Він також заявив, що "Наша Україна" і БЮТ визнали існування антикризової коаліції.

"Наша Україна" і БЮТ визнали, що антикризова коаліція вже існує", - сказав Симоненко.

У свою чергу, за словами лідера фракції "Наша України" Романа Безсмертного, блок пропонуватиме голосування по комітетах для коаліції та опозиції.

"Сьогодні робоча група визначиться, якій фракції належить яка квота, яка фракція претендує на яку посаду, підготують спільну постанову і проголосують. Тому що може інший підхід: опозиція пропонує, а 230 голосів - відкидає", - сказав він.

"Це має бути спільна постанова, підписана всіма учасниками процесу", - додав Безсмертний.

Коментуючи заяву Симоненка про існування антикризової коаліції, лідер фракції "Наша Україна" зазначив:

"Вимоги, які ми ставимо перед новоствореною коаліцією щодо витримки 20 днів для припинення діяльності попередньої коаліції і створення іншої, о 24 годині сьогодні будуть реалізовані повністю. Тобто завтра будуть витримані всі позиції для діяльності новоствореної коаліції".

За словами Безсмертного, оскільки Печерський райсуд виніс ухвалу про те, що питання легітимності або нелегітимності коаліції є прерогативою Конституційного Суду, то "Наша Україна" "за необхідності подасть відповідну скаргу до Конституційного суду, а також апеляцію на ухвалу Печерського суду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...