Українського журналіста заарештували на 3 доби

Понеділок, 17 липня 2006, 12:09

Суд виніс вирок двом громадянам України, яких затримали під час акції протесту антиглобалістів, що проходила в Санкт-Петербурзі.

Журналіст телеканалу "1+1" Максим Буткевич засуджений на три доби, а студентка Власта Підпала - на дві доби, повідомляє 5 канал.

Обом інкримінували опір співробітникам міліції.

Захисники журналіста стверджують, що в ході засідання було багато порушень, а суддя відводив незручні запитання.

Як повідомляє медіа-профспілка, порушуючи законодавство Російської Федерації, українського журналіста, як і інших 35 затриманих пікетників, міліціонери протримали в райвідділі більше 3-х годин, не надаючи ніяких пояснень.

Їм відмовилися надавати адвоката, пригрозивши суворими умовами утримання, відзначає профспілка.

Також російські правоохоронці відмовлялися повідомляти в Консульство України в Росії про затримання наших громадян, незважаючи на такі вимоги.

Тривалий час до них не пускали захисників, які прибули до райвідділу.

Український Консул дізнався про затримання з дзвінка до МЗС України після того, як туди зателефонували українські журналісти.

Медіа-профспілка України глибоко обурена порушеннями прав людини, які мали місце при затриманні українських громадян у Санкт-Петербурзі під час мирної акції протесту антиглобалістів, і закликає посольство України в Москві зробити все можливе, щоб український журналіст якомога швидше повернувся до Києва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...