Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз обізвав стан Тимошенко "вкусовщиной"

Понеділок, 17 липня 2006, 15:04

Спікер Олександр Мороз впевнений, що труднощі з обранням віце-спікера Верховної Ради полягають у невизначеності щодо складу опозиції.

"Обрання віце-спікера може бути до призначення голів комітетів, але складність в тому, хто ж опозиція?", - сказав Мороз на прес-конференції у понеділок.

Як відомо, на засіданні погоджувальної ради "Наша Україна" запропонувала обрати віце-спікера до розгляду питання щодо керівництва комітетів.

За словами Мороза, на сьогодні не всі фракції визначилися зі своїм переходом до опозиції, "адже, як бачимо, охочі є, але про перехід в радикальну опозицію заявив тільки БЮТ, хоча тут виникає питання: як можна бути в радикальній опозиції і в коаліції демократичних сил?"

"Але це, я б сказав, називається "вкусовщина", - додав він.

Крім цього, за словами Мороза, в Конституції не передбачено, що віце-спікером має бути саме представник опозиції.

"Фракції вносять кандидатури, і таємним голосуванням обирається голова Верховної Ради, перший заступник і заступник. Щодо опозиції і коаліції нічого не йдеться", - сказав він.

Коментуючи розподіл комітетів, Мороз сказав:

"За тими, хто в коаліції, їх буде 15, а за тими, хто в опозиції або за тими, хто не входить до опозиції – 12 (11 комітетів та одна контрольна комісія)", - сказав він, зазначивши, що конкретно про питання розподілу комітетів по фракціях йтиметься на засіданні робочих груп.

При цьому він висловив думку, що бюджетний комітет, так само як і фінансово-банківський, має бути підпорядкований коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування