Ахметов займеться злочинністю?

Вівторок, 18 липня 2006, 10:16

Комуніст Олександр Ткаченко може стати віце-прем'єром з агропромислового комплексу в новому уряді, "регіонал" Микола Азаров одержить бюджетний комітет Верховної Ради, а соціаліст Андрій Деркач — комітет з питань ПЕК.

За словами голови політвиконкому Партії регіонів Володимира Рибака, з 15 комітетів дев'ять візьме собі Партія регіонів.
СПУ і КПУ дістанеться по три комітети, БЮТ — 7, "Нашій Україні" — 5.

Представник Партії регіонів Володимир Сівкович, зокрема, прогнозує, що комітет з питань бюджету, імовірніше всього, очолить Азаров.

Главою комітету з питань фінансів і банківської діяльності, швидше за все, стане "регіонал" Микола Круглов, комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією — його колега по фракції Микола Джига. За інформацією "Дела", у цьому комітеті працюватиме Ринат Ахметов.

Як пише газета, спочатку планувалося, що комітет з питань економічної політики очолить соціаліст Василь Цушко.

Однак фракція СПУ вирішила обміняти його на комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, який очолить Деркач.

Крім цього, соціаліст Віталій Шибко очолить комітет з іноземних справ, а Сергій Матвієнков — з питань промислової політики.

Як повідомив член політради СПУ Іван Бокий, у новому коаліційному уряді соціалістам дістанеться два міністерських портфелі.

Замість міністерства аграрної політики і міністерства внутрішніх справ соціалісти одержать портфель міністра транспорту.

"На попередньому засіданні політвиконкому СПУ на цю посаду рекомендували Ігоря Урбанського — власника одеської логістичної компанії. Але, можливо, цю посаду займе Микола Рудьковський", — сказав Бокий.

Він також повідомив, що міністерство аграрної політики очолить представник фракції Компартії, який поєднає це ще і з посадою віце-прем'єра.

Як сказав член фракції КПУ Леонід Грач, "кращої кандидатури не тільки в комуністів, ніж великодосвідчений хазяїн і аграрій Олександр Ткаченко, не знайти".

До свого приєднання до комуністів Олександр Ткаченко був спікером Верховної Ради, а також очолював Селянську партію.

Комуністи одержать комітет з прав людини, який очолить Леонід Грач. На чолі комітету із справ ветеранів, пенсіонерів і інвалідів стане Петро Цибенко, який очолював цей комітет у минулому скликанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування