Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче не пустити Мороза в парламент

Вівторок, 18 липня 2006, 14:19

Народні депутати з фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов та Андрій Портнов пропонують збільшити прохідний виборчий бар’єр до парламенту до 7% голосів виборців.

Відповідний проект закону про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо прохідного бар`єру) зареєстровано у Верховній Раді.

У пояснювальній записці, що додається до документу, зазначається, що чинним законом встановлено прохідний бар’єр до Верховної Ради України на рівні трьох і більше відсотків.

Реклама:

На думку авторів законопроекту, наслідком такого заниження прохідного бар’єру вже зараз є розпорошеність політичних сил в парламенті, неспроможність створити дієву парламентську коаліцію, що, в свою чергу, призводить до деструктивної роботи законотворчого органу держави.

Депутати вважають, що збільшення прохідного бар’єру з трьох до семи відсотків дозволить більшою мірою представити у парламенті ті політичні сили, які реально існують в суспільстві та відображають інтереси виборців.

Як відомо, на виборах до нинішнього парламенту більше 7% набрали лише Партія регіонів, БЮТ та "Наша Україна". КПУ та СПУ набрали більше 3%.

ВІДЕО ДНЯ

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування