У Росії радіють Януковичу, але ціни на газ не знизять

Вівторок, 18 липня 2006, 15:42

Ціни на газ для України залишаться ринковими, який би уряд не був при владі, заявляє голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Про це він заявив у вівторок у ході інтернет-конференції, відповідаючи на запитання, чи допускає він перегляд цін на газ, якщо прем'єром України стане Віктор Янукович.

"Я не думаю, що наша політика в сфері цін на газ залежить від того чи іншого складу українського уряду. Рівень цін на газ буде складатися з економічних резонів", - заявив Косачов.

Він також відзначив, що у випадку адекватної позиції уряду України вони готові "шукати компромісні рішення, можливо, надаючи якісь пільгові газові кредити, якщо в України не буде можливості відразу розплатитися за ринковими цінами".

При цьому Косачов зазначив, що "на державному рівні Росія ніколи ні про які пріоритети щодо складу українського уряду не говорила".

"Нас улаштує будь-який керівник уряду України, якого підтримає більшість населення країни, що буде виконувати консолідуючу роль", - відзначив парламентарій.

За словами Косачова, партія "Єдина Росія", у яку він входить, ніколи не приховувала, що для неї стратегічним партнером в Україні є Партія регіонів, яку очолює Янукович.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування