У Тимошенко за півгодини передумали ігнорувати комітети

Вівторок, 18 липня 2006, 16:50

Антикризова коаліція не підтримала пропозицію обрати у вівторок заступника голови Верховної Ради.

Про це повідомив у вівторок заступник лідера фракції "Наша Україна" Роман Зварич після засідання погоджувальної ради.

"Представники інших фракцій цю пропозицію не підтримали", - сказав він, відзначивши, що з ним виступила фракція Блоку Юлії Тимошенко, а "Наша Україна" - підтримала.

За словами Зварича, питання про обрання віце-спікера може бути розглянуто у середу за процедурою, що передбачена регламентом - таємним голосуванням.

При цьому він відзначив, що кандидатура віце-спікера від БЮТ (Олександра Турчинова) "не викликає ніякого заперечення" з боку представників усіх п'яти парламентських фракцій.

На вечірньому засіданні парламенту у вівторок очікується голосування проекту постанови про розподіл комітетів.

Лідер Блоку Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання журналістів, чи згоден БЮТ з розподілом комітетів, що пропонуються її фракції, заявила, що "ні".

У той же час представник БЮТ Олег Білорус повідомив, що БЮТ буде у вільному режимі голосувати за проект постанови про розподіл посад у парламентських комітетах.

"У принципі, ми не будемо заперечувати проти голосування проекту постанови і будемо застосовувати вільний режим голосування", - сказав він.

Раніше перед засіданням фракції керівник юрдепартаменту БЮТ Андрій Портнов заявляв, що БЮТ не згоден на запропоновані фракції комітети Верховної Ради, і фракція, швидше за все, не буде голосувати з цього питання у вівторок на вечірньому засіданні.

"Судячи з попереднього рішення фракції, ми не плануємо підтримувати голосування і навіть призначення своїх депутатів у комітети, оскільки вважаємо, що порушується баланс влади й опозиції, відсутні домовленості, є визначений дисбаланс між попередніми заявами тих сил, що сьогодні в більшості, і тим, що вони сьогодні пропонують опозиції", - пояснював він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування